ΠΟΛΙΤΙΚΗ

b_550_0_16777215_00_images_news_1_koutsoukosgiannisvouli.jpgΑναγνώρισε τα προβλήματα του ΤΕΙ Πύργου ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου, απαντώντας σήμερα στη Βουλή σε Επίκαιρη Ερώτηση του κ. Γιάννη Κουτσούκου, δεν έδωσε όμως συγκεκριμένες λύσεις.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουτσούκος έθεσε τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΤΕΙ Πύργου, όπως οι υποδομές, καθηγητές, έλλειψη εργαστηρίων, διοικητικό προσωπικό, κ.λπ., τονίζοντας τη ανάγκη της άμεσης αντιμετώπισής τους, καθώς η επίλυση των προβλημάτων αυτών και η αναβάθμιση του ΤΕΙ στον Πύργο αποτελεί καθολικό αίτημα της Τοπικής Κοινωνίας.

Ζήτησε μάλιστα, από τον κ. Υπουργό να τοποθετηθεί για τη χθεσινή αιφνίδια Διοικητική παρέμβαση του Προέδρου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, που αντικατέστησε την Πρόεδρο του Τμήματος στον Πύργο κα Ζαφειροπούλου.

Ο κ. Γαβρόγλου, πέραν της αναγνώρισης των προβλημάτων, προσέθεσε ότι θα αναζητήσει λύσεις, σε συνεργασία και με τους Τοπικούς Φορείς, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την προοπτική του Τμήματος, και δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με Διοικητικού χαρακτήρα αποφάσεις, καθώς, όπως είπε, τα προβλήματα εντός της εκπαιδευτικής κοινότητας πρέπει να λύνονται με άλλον τρόπο.

Στην δευτερολογία του ο κ. Κουτσούκος κάλεσε τον κ. Γαβρόγλου να ελέγξει τη νομιμότητα της Διοικητικής παρέμβασης του προέδρου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας για την αντικατάσταση της κυρίας Ζαφειροπούλου και εν αναμονή των αποφάσεων και των πρωτοβουλιών του Υπουργείου για το Τμήμα του ΤΕΙ στον Πύργο, δήλωσε ότι τόσο η Τοπική Κοινωνία όσο και ο ίδιος είναι διαθέσιμοι να συμβάλουν στην εξεύρεση των λύσεων εφόσον βέβαια, υπάρξει πολιτική πρωτοβουλία από τη μεριά της Κυβέρνησης.

Προσέθεσε μάλιστα, ότι η Ηλεία μπήκε για πρώτη φορά στο χάρτη των ΑΕΙ τη δεκαετία του ’90 με τα δύο τμήματα ΤΕΙ σε Πύργο και Αμαλιάδα και κανένας δεν είναι διατεθειμένος να αποδεχθεί την υποβάθμισή τους στο όνομα καμίας πολιτικής παρέμβασης και σκοπιμότητας.ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ & ΚΟΜΜΑΤΑ