ΠΟΛΙΤΙΚΗ

kke20161025.jpgΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Οκτώβρη η εκδήλωση της ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ στη Ζαχάρω στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 70 χρόνων από την ίδρυση του ΔΣΕ.

Στην εκδήλωση τιμήθηκε η δράση του ΔΣΕ στη Ζαχάρω και την ευρύτερη περιοχή. Επίσης τιμώμενα πρόσωπα της εκδήλωσης ήταν οι καταγόμενοι από τη Ζαχάρω, Νίκος Γκότσης Αντισυνταγματάρχης, Διευθυντής Δικαστικού της 3ης Μεραρχίας του ΔΣΕ και ο Γιώργος Τζαμαλούκας γνωστός και ως «πατέρας της αντάρτικης χειρουργικής».

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Αριστείδης Δαμαλάς, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

Ακόμα χαιρετισμό απηύθυνε η Φώφη Γκότση, κόρη του τιμώμενου Νίκου Γκότση, πραγματοποιήθηκε αφιέρωμα στο αντάρτικο τραγούδι από το μουσικό συγκρότημα της ΚΝΕ της Δυτικής Ελλάδας και η εκδήλωση τελείωσε με το άκουσμα του όρκου του Μαχητή του ΔΣΕ.

Επίσης διαβάστηκαν όλα τα ονόματα των μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ από τη Ζαχάρω και την ευρύτερη περιοχή. Ακόμα στην εκδήλωση παραβρέθηκαν απόγονοι από πολλούς αγωνιστές όπως: Τριγάζη Γεωργία, Γιαννακόπουλος Χαράλαμπος, Κολόκας Γιώργος, Βασιλόπουλος Νίκος, Μακρής Κώστας, Γιαννόπουλος Χαράλαμπος, Καριακλής Κώστας, Δούκας Θεόδωρος, Ξένος Γιώργος, Δρακόπουλος Δημήτρης, Ζήρος Γιώργος κά.

Φώφη Γκότση:

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ & ΚΟΜΜΑΤΑ