ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση

koutsoukosgiannisvouliΠρος: 1. Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

κ. Ευάγγελο Αποστόλου

2. Τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

κ. Νικόλαο Φίλη

 

Θέμα: «Η παραχώρηση του Ινστιτούτου Κοροίβου στο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπονίας στην Αμαλιάδα»

Το Ινστιτούτο Αμπέλου και Οπωροκηπευτικών στον Κόροιβο της Ηλείας είναι δυστυχώς, εγκαταλελειμμένο παρά το γεγονός ότι διαθέτει θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις και κατέχει πολλαπλασιαστικό υλικό τοπικών ποικιλιών οπωροκηπευτικών.

Η παραχώρηση του Ινστιτούτου Κοροίβου για εκπαιδευτικούς σκοπούς στο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπονίας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που λειτουργεί στην Αμαλιάδα αποτέλεσε μέρος του σχεδιασμού για την υποστήριξη του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου των σπουδαστών από το 2013.

Το νεοϊδρυθέν Τμήμα στην Αμαλιάδα προσελκύει νέους φοιτητές και παρά τα προβλήματα, παρουσιάζει ένα σημαντικό ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο, ενώ με πολλαπλούς τρόπους έχει εκφραστεί η στήριξή του από την τοπική κοινωνία, το Δήμο και την Π.Ε. Ηλείας, καθώς το αντικείμενό του συνάδει απόλυτα με τον αγροτικό χαρακτήρα της περιοχής.

Κατά συνέπεια, η παραχώρηση του Ινστιτούτου Κοροίβου στο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων, που εδρεύει στην Αμαλιάδα θα συμβάλει στην εκπαιδευτική και ερευνητική λειτουργία του Τμήματος και θα ανατρέψει την σημερινή εικόνα της απαξίωσής του.

Με βάση τα παραπάνω ερωτούνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Τι πρόκειται να πράξετε, ώστε να σταματήσει η απαξίωση του Ινστιτούτου στον Κόροιβο της Ηλείας με την παραχώρησή του για εκπαιδευτικούς σκοπούς στο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων που εδρεύει στην Αμαλιάδα.

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

 

Γιάννης Κουτσούκος

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ & ΚΟΜΜΑΤΑ