ΠΟΛΙΤΙΚΗ

b_550_0_16777215_00_images_news_mpaxevanakisdimitrisvouli.jpgΑναφορά προς τον Υπουργό Εσωτερικών κατέθεσε ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ζητώντας να δοθεί παράταση για την καταβολή οφειλών προς τους Δήμους, για τους πολίτες των περιοχών που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου.

Ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ επισυνάπτει σχετικό έγγραφο του Δήμου Ήλιδας, στο οποίο επισημαίνεται η αντίστοιχη εξάμηνη παράταση που έχει ήδη δοθεί από το Υπουργείο Οικονομικών για τα χρέη προς το Δημόσιο και ζητείται να υπάρξει αντίστοιχη ρύθμιση και για τις οφειλές προς τους Δήμους.

Η αναφορά έχει ως εξής:

 

Αθήνα, 4 Οκτωβρίου 2016

Προς το προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

ΘΕΜΑ: «Παράταση στην καταβολή οφειλών προς τους Δήμους, στις πληγείσες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα περιοχές»

Ο βουλευτής Ηλείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης καταθέτει ως αναφορά το έγγραφο 651Δ/3-10-2016 του Δήμου Ήλιδας, με το οποίο ζητά να υπάρξει παράταση για την καταβολή οφειλών προς τους Δήμους, για τους πολίτες που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν περιοχές του νομού Ηλείας, στο διάστημα 6-8 Σεπτεμβρίου 2016.

Στο έγγραφο επισημαίνεται η εξάμηνη παράταση, που δόθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών, σε φυσικά και νομικά πρόσωπα των πληγεισών περιοχών, για την καταβολή βεβαιωμένων χρεών προς το Δημόσιο και ζητείται εύλογα να υπάρξει ανάλογη ρύθμιση και για τις οφειλές προς τους Δήμους.

Επισυνάπτεται το έγγραφο.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας.

Ο καταθέτων βουλευτής

Δημήτρης Μπαξεβανάκης

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ & ΚΟΜΜΑΤΑ