ΠΟΛΙΤΙΚΗ

b_550_0_16777215_00_images_news_koutsoukosgiannisvouli.jpgΤα προβλήματα των Νοσοκομείων της Ηλείας έθεσε για μία ακόμη φορά ο κ. Κουτσούκος μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση Επερώτησης της Δημοκρατικής Συμπράταξης για την Υγεία.

Ο κ. Κουτσούκος παρουσίασε στοιχεία για την κατάρρευση του Ε.Σ.Υ. αναφερόμενος στην υποχρηματοδότηση και την έλλειψη προσωπικού, που έχουν ως αποτέλεσμα τα Νοσοκομεία να μην μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών σε υλικά, φάρμακα και εξετάσεις, να μη λειτουργούν οι διαθέσιμες κλίνες και να ταλαιπωρούνται απίστευτα όσοι βρεθούν στην ανάγκη για περίθαλψη.

Απευθυνόμενος προς τους Υπουργούς κ. Ξανθό και κ. Πολάκη, τους ανέφερε πως τα προβλήματα των Νοσοκομείων της Ηλείας αποτελούν κλασικό παράδειγμα για το ποια είναι η κατάσταση στην Υγεία.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα, στις κλίνες που δεν λειτουργούν στο Νοσοκομείο Πύργου, στις ελλείψεις προσωπικού που έχουν θέσει σε κίνδυνο τη λειτουργία της Καρδιολογικής Κλινικής, τη μονάδα Εντατικής, το κλείσιμο της Μαιευτικής στην Αμαλιάδα, καθώς και στην προσπάθεια που απετράπη, λόγω των αντιδράσεων, να ανασταλεί με «εντέλεσθαι» η λειτουργία της Παθολογικής κλινικής Αμαλιάδας.

Καμία πρόσληψη ιατρών, από αυτές που έχετε υποσχεθεί, δεν έχει πραγματοποιηθεί, είπε ο κ. Κουτσούκος, η κατάσταση χειροτερεύει καθημερινά, κάλεσε δε τους Υπουργούς να προσγειωθούν στην σκληρή πραγματικότητα και να δώσουν λύσεις.

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ & ΚΟΜΜΑΤΑ