ΠΟΛΙΤΙΚΗ

mpaxevanakisdimitrisvouliΤο θέμα του μαθήματος των Θρησκευτικών είναι έντονα φορτισμένο και απαιτεί ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Η αρμόδια επιστημονική επιτροπή του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής μελέτησε σε βάθος το ζήτημα και κατέληξε σε ένα εμπεριστατωμένο πόρισμα.

Σίγουρα, το μάθημα δεν μπορεί να συνεχίσει να διδάσκεται με τον σημερινό τρόπο. Το σχολείο δεν είναι κατηχητικό. Καλό είναι, πάντως, να έχουν όλοι υπόψη τους ότι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για όλα τα μαθήματα ανήκει στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Παιδείας.

Δεν θα καθορίσουν την εκπαιδευτική πολιτική οι ακραίες φωνές ορισμένων συντηρητικών, ακόμα και ακροδεξιών κύκλων, που επιδιώκουν μάλιστα να εμπλέξουν και την Εκκλησία στην πολιτική διαμάχη.

Οι ρόλοι του Κράτους και της Εκκλησίας είναι διαφορετικοί. Η Εκκλησία έχει πολύ σοβαρό έργο να διαδραματίσει σε πολλούς τομείς της κοινωνικής δραστηριότητας, ιδιαίτερα στις δύσκολες συνθήκες που περνά σήμερα η χώρα μας. Και σε πολλές περιπτώσεις, υπό την καθοδήγηση φωτισμένων ιεραρχών, ανταποκρίνεται εξαιρετικά.

Για τα θέματα, όμως, της δημόσιας εκπαίδευσης αποφασίζει το Κράτος και κανένας άλλος.

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ & ΚΟΜΜΑΤΑ