ΠΟΛΙΤΙΚΗ

syrizailiaslogoΤο τελευταίο χρονικό διάστημα , ακραία και πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα έπληξαν τον νομό μας και ιδιαίτερα τις περιοχές των δήμων Ανδραβίδας - Κυλλήνης , Πηνειού ,Ήλιδας (Αμαλιάδας) , Πύργου .

Αποτέλεσμα αυτών , είναι ότι σε πολλές περιοχές καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς η αγροτική παραγωγή , πλημμύρισαν σπίτια καταστήματα και αποθήκες με αποτέλεσμα να καταστραφούν οικιακός εξοπλισμός , εμπορεύματα , αποθηκευμένα προϊόντα κλπ , σε περιοχές δε των δήμων Ανδραβίδας - Κυλλήνης , και Πηνειού και πάγιες αγροτικές εγκαταστάσεις (καταστράφηκαν θερμοκήπια ) και ξεριζώθηκαν δέντρα , καταστράφηκε μέρος του δικτύου της ΔΕΗ , και αντλιοστάσια του ΓΟΕΒ .

Κατόπιν όλων αυτών ζητάμε :

  • Να κηρυχτεί ο νομός σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης . Να οριστούν οι θεομηνιόπληκτες περιοχές .

  • Να επισπευσθούν οι καταγραφές των ζημιών από τα αρμόδια κλιμάκια των δήμων , της περιφέρειας , της αποκεντρωμένης διοίκησης , του ΕΛΓΑ , των αρμόδιων Υπουργείων .

  • Να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες ανακούφισης και αποζημίωσης των πολιτών και ιδιαίτερα των αγροτών , που έχουν υποστεί το μεγαλύτερο μερίδιο της καταστροφής , και για την παραγωγή και για τον πάγιο εξοπλισμό .

  • Να προχωρήσουν οι μελέτες και η εκτέλεση έργων θωράκισης του τόπου μας από ακραία καιρικά φαινόμενα , που τα τελευταία χρόνια γίνονται όλο και συχνότερα και καταστροφικότερα .

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ & ΚΟΜΜΑΤΑ