ΠΟΛΙΤΙΚΗ

b_550_0_16777215_00_images_news_koutsoukosgiannisvouli.jpgΠρος: τον Πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομείων Πύργου

κ. Ν. Γκανταΐφη

 

Κύριε Πρόεδρε,

Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση στη σημερινή σύσκεψη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Πύργου.

Λυπάμαι που δεν δύναμαι να παρευρεθώ λόγω Κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων, επιτρέψτε μου όμως μια σύντομη τοποθέτηση.

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο του Πύργου, καθώς και οι άλλες νοσηλευτικές μονάδες του Νομού μας, λόγω της έλλειψης προσωπικού, έχω επανειλημμένα καλέσει μέσα από τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο την Κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να μεριμνήσουν για την αντιμετώπισή τους, επισημαίνοντας τους κινδύνους που δημιουργούνται και υπενθυμίζοντας κάθε φορά πως χάρις στις δικές σας προσπάθειες λειτουργούν ακόμα τα Νοσοκομεία μας.

Το Υπουργείο σε κάθε μου Κοινοβουλευτική παρέμβαση απαντάει καθησυχαστικά, αναφερόμενο στον προγραμματισμό των προσλήψεων καθώς και στις προσλήψεις επικουρικών ιατρών για την κάλυψη των κενών.

Η σκληρή πραγματικότητα όμως διαψεύδει το Υπουργείο Υγείας, καθώς το κλείσιμο των κλινικών βρίσκεται στην καθημερινή ημερήσια διάταξη, όπως και εσείς διαπιστώσατε στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση για την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Πύργου. Ήδη στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας έκλεισε η μαιευτική κλινική και απετράπει, προς το παρόν, το κλείσιμο της Παθολογικής κλινικής.

Καθήκον δικό μας και υποχρέωσή μας απέναντι στους πολίτες της Ηλείας είναι να αποτρέψουμε το κλείσιμο κλινικών, όταν αυτές μάλιστα αποτελούν την καρδιά του Νοσοκομείου, όπως συμβαίνει με την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Πύργου.

Εξάλλου μέχρι σήμερα, οι αγώνες όλων των φορέων της Ηλείας και των συμπολιτών μας αφορούσαν το άνοιγμα νοσοκομείων και κλινικών και όχι το κλείσιμό τους.

Σε αυτή την κατεύθυνση είμαι αρωγός και συμπαραστάτης των αγώνων σας και των αποφάσεών σας, ευελπιστώντας να οδηγήσουν σε ευρεία συσπείρωση και αποτελεσματική διεκδίκηση.

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ & ΚΟΜΜΑΤΑ