ΠΟΛΙΤΙΚΗ

saltariefivouliΗ Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συμπληρωματική απάντηση σε ερώτηση της βουλευτού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη διασφάλιση πρόσβασης ΑμεΑ στη θάλασσα (Seatrac) για τις παραλίες της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας μεταξύ άλλων σημειώνει τα εξής: […] το εν λόγω έργο θα χρηματοδοτηθεί από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους και οι διαγωνιστικές διαδικασίες θα ολοκληρωθούν κατά τη φετινή θερινή περίοδο. Ωστόσο έπειτα και από τη σύμφωνη γνώμη συλλόγων ΑμεΑ της περιοχής, το σημείο τοποθέτησης του συστήματος έχει καθοριστεί και θα είναι η θέση “Πλάκες” Δ.Δ. Κατακόλου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι μετά τη δωρεά της εταιρείας που σχετίζεται με τη διάταξη SEATRAC έχει τοποθετηθεί η σχετική διάταξη στις “Πλάκες” Δ.Δ. Κατακόλου αποκλειστικά για τη φετινή θερινή περίοδο προσφέροντας για πρώτη φορά στο Νομό Ηλείας το αυτονόητο αγαθό της προσβασιμότητας σε συμπολίτες μας που το δικαιούνται και το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Μετά την συμπληρωματική απάντηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αναμένουμε τις επόμενες μέρες και την επίσημη ανακοίνωση εκ μέρους της Περιφέρειας για την μόνιμη απόκτηση διάταξης για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στο Κατάκολο ώστε κάθε χρόνο να παρέχεται αυτή η δυνατότητα σε όσες και όσους το έχουν ανάγκη.

Η διάταξη θα πρέπει να τοποθετηθεί από του χρόνου και σε άλλες παραλίες του Νομού καθώς αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο και αποτελεί αίτημα των συλλόγων ΑμεΑ Ηλείας.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ & ΚΟΜΜΑΤΑ