ΠΟΛΙΤΙΚΗ

b_550_0_16777215_00_images_news_koutsoukosgiannisvouli.jpgΕρώτηση στον κατέθεσε ο βουλευτής Ηλείας κ. Γιάννης Κουτσούκος για τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στον υπολογισμό των δικαιωμάτων και ενιαίας ενίσχυσης 2015 και της πληρωμής των παραγωγών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ:

 

"Προς: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου

Θέμα: «Προβλήματα στον υπολογισμό των δικαιωμάτων και ενιαίας ενίσχυσης 2015 και της πληρωμής των παραγωγών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ»

Παρά το ότι πλησιάζει η καταληκτική προθεσμία για την ολοκλήρωση και των υπόλοιπων πληρωμών της ενιαίας ενίσχυσης έτους 2015 από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, σημαντικές εκκρεμότητες παραμένουν με τον υπολογισμό των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης 2015-2019 παραγωγών του νομού Ηλείας.

Συγκεκριμένα, αρκετοί παραγωγοί εξακολουθούν να έχουν προβλήματα με τα ατομικά στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν ως βάση υπολογισμού για τα δικαιώματά τους και δεν έχουν λάβει επαρκείς εξηγήσεις και απαντήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για τις ενστάσεις που υπέβαλαν για τα προφανή λάθη.

Ως εκ τούτου οι παραγωγοί του νομού Ηλείας βρίσκονται σε αναστάτωση, διότι ο υπολογισμός των δικαιωμάτων του 2015 θα προσδιορίσει και τις ενισχύσεις που θα λάβουν μέχρι το 2019. Η αναστάτωση αυτή εντείνεται από το γεγονός ότι έχουν πληροφορηθεί ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα ποσά ενίσχυσης για την κάλυψη της διόρθωσης των λαθών στον υπολογισμό των δικαιωμάτων.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός

  1. Πότε θα απαντήσει οριστικά το ΥΠ.Α.Α.Τ. και ο ΟΠΕΚΕΠΕ στις ενστάσεις των παραγωγών για τον υπολογισμό και τη διόρθωση των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης 2015 από τα προφανή λάθη;

  2. Πότε θα ολοκληρωθούν οι πληρωμές του έτους 2015 για τα δικαιώματα;

  3. Υπάρχουν τα διαθέσιμα ποσά για την κάλυψη των διορθώσεων των δικαιωμάτων 2015;

Ο ερωτών Βουλευτής

Γιάννης Κουτσούκος"

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ & ΚΟΜΜΑΤΑ