ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη -ΣΥΡΙΖΑ

 

mpaxevanakisdimitrisvouli.jpgΔημήτρης Μπαξεβανάκης - ΣΥΡΙΖΑ : Νόμος του κράτους η απλή αναλογική

Η απλή αναλογική είναι πια νόμος της Ελληνικής Δημοκρατίας. 42 χρόνια μετά την πτώση της χούντας, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κάνει πράξη το όνειρο ολόκληρων γενεών των δημοκρατικών πολιτών, την απαίτηση για ισοτιμία της ψήφου. Το τερατώδες «bonus» των 50 εδρών που λαμβάνει το πρώτο κόμμα καταργήθηκε. Η ληστεία των εδρών που γίνεται προς όφελος του πρώτου κόμματος, σε βάρος όλων των άλλων, τελειώνει.

Βέβαια, ο νέος νόμος δεν μπορεί να εφαρμοστεί στις επόμενες εκλογές, καθώς δεν ψηφίστηκε από 200 βουλευτές. Και για μεν τη ΝΔ δεν είχαμε καμιά αμφιβολία. Δεκαετίες ολόκληρες η Δεξιά, όντας μειοψηφία, κυβερνούσε με ληστρικούς εκλογικούς νόμους. Έχει μάλιστα εθιστεί τόσο πολύ στην κλοπή των εδρών, που το θεωρεί «κεκτημένο» της. Γράφει τη δημοκρατία στα παλιά της τα παπούτσια και μάλιστα το δηλώνει ανοιχτά και χωρίς ίχνος ντροπής.

Για το ΠΑΣΟΚ όμως, καθώς και για το Ποτάμι, η συμπεριφορά τους είναι ανεξήγητη. Με τη χθεσινή τους ψήφο τάχθηκαν εναντίον της δημοκρατίας αλλά και εναντίον των συμφερόντων των ίδιων των κομμάτων τους, τα οποία κινδυνεύουν με εξαΰλωση. Είναι προφανές ότι έχουν επιλέξει πλευρά! Έχουν δεθεί γερά στο άρμα του Μητσοτάκη. Οι περισσότεροι μάλιστα εξ αυτών προσδοκούν να ενταχθούν στις λίστες της ΝΔ. Συνιστούμε σε όλους υπομονή. Οι εκλογές αργούν. Θα περιμένουν πάνω από τρία χρόνια, ως το 2019. Αλλά και τότε η Δεξιά θα ξαναχάσει! Ας καταλάβει η τρόικα εσωτερικού ότι το παλιό πολιτικό κατεστημένο έχει πεθάνει οριστικά και δεν πρόκειται να αναστηθεί ποτέ.

 

Κώστας Τζαβάρας - ΝΔ

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ & ΚΟΜΜΑΤΑ