ΠΟΛΙΤΙΚΗ

mpaxevanakisdimitrisΟι επιδοτούμενοι άνεργοι του ΟΑΕΔ θα συνεχίσουν να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας και να έχουν κάρτα ανεργίας όσο καταρτίζονται σε ΙΕΚ, όπως τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, απαντώντας στη Βουλή σε σχετική ερώτηση.

Ο ΟΑΕΔ, βασιζόμενος σε εγκύκλιο του 2013, αφαιρούσε την κάρτα ανεργίας από ανέργους που θέλησαν να είναι και σπουδαστές σε δημόσια ΙΕΚ, είπε η κ. Αντωνοπούλου και ενημέρωσε ότι «εξηγήσαμε στη διοίκηση του ΟΑΕΔ την οπτική μας γωνία και το Διοικητικό του Συμβούλιο έλαβε απόφαση, η οποία έχει ήδη αναρτηθεί».

Με την απόφαση, όπως είπε η αναπληρωτής υπουργός Εργασίας:

  • Οι επιδοτούμενοι άνεργοι συνεχίζουν να διατηρούν την ιδιότητα του ανέργου κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, εφόσον δεν έχει λήξει η επιδότησή τους. Ως εκ τούτου, συνεχίζεται η καταβολή του επιδόματος τακτικής ανεργίας.

  • Οι εργαζόμενοι σπουδαστές των οποίων λύεται ή λήγει η σχέση εργασίας επίσης κατά τη διάρκεια της κατάρτισής τους δικαιούνται τακτική επιδότηση.

  • Οι μη επιδοτούμενοι άνεργοι θα παραμένουν εγγεγραμμένοι στο Μητρώο, δηλαδή δεν θα τους παίρνουν πίσω την κάρτα ανεργίας και δεν θα λογίζεται η διάρκεια των σπουδών τους στον χρόνο της ανεργίας. Για το θέμα αυτό θα υπάρξει και νομοθετική ρύθμιση, καθώς είναι «περίπλοκο», σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας. 

Η κυβέρνηση, μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που όλοι οι πολίτες γνωρίζουν, προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα χιλιάδες μικρά και μεγάλα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον κόσμο. Κόντρα σε μηχανισμούς διαφθοράς, πελατειακών σχέσεων και νοοτροπίες που έχουν παγιωθεί επί δεκαετίες, δίνουμε καθημερινά τη μάχη. Και με τη στήριξη του κόσμου, που καταλαβαίνει τις τεράστιες δυσκολίες, θα τα καταφέρουμε.

Δημήτρης Μπαξεβανάκης

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ & ΚΟΜΜΑΤΑ