ΠΟΛΙΤΙΚΗ

argyropoulosgiannisΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ «ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» - Ανακοίνωση για ΤΕΙ και Σωσίπολις – Αποθήκες ΑΣΟ

Στον κίνδυνο απώλειας του ΤΕΙ, μετά τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις και στην πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής για διεκδίκηση του αποθηκών του ΑΣΟ και του «Σωσίπολις» από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναφέρεται σε ανακοινωσή του ο επικεφαλής της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» Γιάννης Αργυρόπουλος

1. ΜΕΛΛΟΝ ΤΕΙ

Τα χθεσινά πρωτοσέλιδα ρεπορτάζ μερίδας του τοπικού τύπου επιβάλλουν να επαναφέρουμε για μια ακόμη φορά στο προσκήνιο το πάγιο αίτημά μας για ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα το μέλλον του ΤΕΙ.

Η κατάθεση πρότασης για επαναλειτουργία του ΤΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΜΜΕ με έδρα την Πάτρα, σε συνδυασμό με τη δημόσια δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου για την επαναλειτουργία του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων στην Πάτρα, αποδεικνύουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο υποβάθμισης και απαξίωσης του τμήματος ΔΟΕΠ & ΤΜ στον Πύργο με απώτερο σκοπό την κατάργησή του

Μπροστά σε αυτό τον ορατό κίνδυνο θεωρούμε ότι ο δήμος Πύργου δεν θα πρέπει να παραμένει αδιάφορος και αδρανής, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα. Αντίθετα θα πρέπει να ηγηθεί όλων των φορέων του νομού προκειμένου αφ’ ενός να διασφαλιστεί σε πρώτη φάση η απρόσκοπτη λειτουργία του τμήματος ΔΟΕΠ & ΤΜ που σήμερα αριθμεί 700 ενεργούς σπουδαστές, οι οποίοι θα αυξηθούν τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Στην «ειδική συνεδρίαση» επιβάλλεται να κληθούν οι βουλευτές του νομού, ο Αντιπεριφερειάρχης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι επιστημονικοί και συλλογικοί φορείς, και εκπρόσωποι του ΤΕΙ προκριμένου:

1ον: Να εξευρεθούν άμεσες λύσεις για τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα (στελέχωση γραμματείας, πρόσληψη μόνιμων καθηγητών κ.α)

2ον: Συγκρότηση επιτροπής για την κατάρτιση ολοκληρωμένης και τεκμηριωμένης πρότασης αναβάθμισης του, που θα είναι έτοιμη να υποβληθεί στο υπουργείο Παιδείας όταν ζητηθούν οι προτάσεις των δήμων

3ον: Πρωτοβουλίες και δράσεις στήριξης του Ιδρύματος από την τοπική μας κοινωνία

2. ΣΩΣΙΠΟΛΙΣ – ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΑΣΟ

Μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους η πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής να διεκδικήσει από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τις παλιές αποθήκες του ΑΣΟ στη συνοικία Λάπατο και το κτήριο «Σωσίπολις» στην είσοδο της πόλης, οπού παλαιότερα στεγαζόταν το Ινστιτούτο του ΑΣΟ. Και τα δύο αυτά κτήρια είναι συνδεδεμένα με την ιστορία του Πύργου και θα έπρεπε να είχαν παραχωρηθεί στο δήμο όταν έγινε η κατανομή της περιουσίας του ΑΣΟ από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Πέρα από την αποκατάσταση της αδικίας, σήμερα μας «πληγώνουν» οι εικόνες λεηλασίας που βλέπουμε στο «Σωσίπολις» για το οποίο έχουν δαπανηθεί αρκετά εκατομμύρια ευρώ, αλλά και η εγκατάλειψη των παλαιών αποθηκών. Γι αυτό και θα στηρίξουμε ενεργά οποιαδήποτε προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής. Θεωρούμε ότι αυτή η προσπάθεια θα πρέπει να έχει και την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου. Όσον αφορά τη λειτουργικότητα και τη χρήση των δύο κτηρίων, πιστεύουμε ότι πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης για να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους.

 

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ & ΚΟΜΜΑΤΑ