ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ebeilias20160511.jpgΕισηγητής σε σημαντικό διακρατικό οικονομικό forum

EIΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΜΑΚΡΟ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΟΥ

Εισηγητής σε μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις που θα γίνουν την ερχ. εβδομάδα στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας θα είναι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κώστας Νικολούτσος.

Πρόκειται ειδικότερα για το πρώτο Φόρουμ για την Ευρωπαϊκή Στρατηγική της Μακρο-περιφέρειας Αδριατικής – Ιονίου (EUSAIR), που διοργανώνουν από κοινού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Κροατίας στις 12 και 13 Μαΐου στην προαναφερόμενη περιοχή.

Στο Φόρουμ αυτό θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Εξωτερικών και οι εθνικές αρχές που είναι αρμόδιες για τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ε.Ε. των Κρατών που συμμετέχουν, καθώς και οι Επίτροποι της ΕΕ για την περιφερειακή Πολιτική και Περιβάλλον, Ναυτιλιακών Υποθέσεων και Αλιείας.

Ο κ. Νικολούτσος θα εκπροσωπήσει την Ένωση Επιμελητηρίων Αδριατικής και Ιονίου που αναπτύσσει έντονη και αξιοπρόσεχτη δραστηριότητα με ουσιαστικά αποτελέσματα, και θα μιλήσει με θέμα: «Έξυπνη πρόσεγγιση για μια βιώσιμη και ελκυστική περιοχή»

Ο απώτερος στόχος του διακρατικού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας «Interreg V-B Αδριατική-Ιόνιο 2014-2020» είναι να συμβάλει στην ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας, στην προώθηση της πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας για τη βιώσιμη οικονομική και κοινωνικη ευημερία της περιοχής της Αδριατικής και του Ιονίου. Ο συνολικός προϋπολογισμός που διατίθεται για το πρόγραμμα ADRION, είναι 33.149.03,20 ευρώ για την υλοποίηση δράσεων καινοτομίας, εξωστρέφειας, ανάπτυξης και θέσεων εργασίας, βελτίωσης της ελκυστικότητας, της ανταγωνιστικότητας και της συνδεσιμότητας και συγχρόνως στην υλοποίηση δράσεων διαφύλαξης του περιβάλλοντος.

Οι χώρες που συμμετέχουν στην Στρατηγική αυτή είναι η Κροατία, η Ελλάδα, η Σλοβενία (κράτη-μέλη της Ε.Ε.), 12 Περιφέρειες 2 επαρχίες από την Ιταλία καθώς επίσης η Αλβανία, το Μαυροβούνιο, η Σερβία (υποψήφιες προς ένταξη χώρες) και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη (εν δυνάμει υποψήφια χώρα). Οι χώρες αυτές αναπτύσσουν συνέργειες, εκμεταλλευόμενες τους πλούσιους φυσικούς, πολιτιστικούς και ανθρώπινους πόρους που διαθέτει η περιοχή της Αδριατικής και του Ιονίου, με προοπτική την ενίσχυση της οικονομικής, κοινωνικής και εδαφικής συνοχής ώστε να λειτουργήσει ως κίνητρο προώθησης της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της περιοχής.

Η εκδήλωση παρέχει εξαιρετικές δυνατότητες για δικτύωση και αποτελεί ευκαιρία συνάντησης όλων των ενδιαφερόμενων από την περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των εθνικών, περιφερειακών και τοπικών διοικήσεων, του επιχειρηματικού τομέα, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών γενικότερα.

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΧΡΗΜΑ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ