ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

tsiprassynenteuksi.jpgΔιακόπηκαν οι διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση του Ελληνικού προγράμματος με ευθύνη του ΔΝΤ και τη συνένοχη αποδοχή από τους Ευρωπαίους "εταίρους" μας. Πρωτοφανείς παλινωδίες, υπέρμετρες απαιτήσεις από μια διαλυμένη οικονομία που έφτασε στο δεν πάει άλλο, αφου με τα προηγούμενα μνημόνια διέλυσαν ότι παραγωγικό υπήρχε και αποσταθεροποίησαν και συνεχίζουν να αποσταθεροποιούν έντεχνα οποιοδήποτε οικονομικό σχεδιασμό θα μπορούσε να υπάρξει σε κάθε επίπεδο μέσα στα Ελληνικά σύνορα.

Η Ελληνική κυβέρνηση απατημένη εταίρος του ευρωπαϊκού και διεθνούς οικονομικού κατεστημένου, ζητά συνέπεια από αυτούς που τα τελευταία έξι χρόνια ήταν συνεπείς στη διάλυση της χώρας χωρίς οίκτο.

Είναι πλέον η κατάλληλη στιγμή για τους πολιτικούς αυτής της χώρας, να ανοίξουν τους ορίζοντες τους προς την Ελλάδα της εργασίας, της γνώσης και της προόδου. Αυτή η χώρα χρειάζεται συνεργασίες, έχει ανάγκη τις εξαρτήσεις, τις πολιτικές και οικονομικές διεθνείς σχέσεις, με την προϋπόθεση όμως οτι αυτές είναι αμφίδρομες και βασίζονται στο αμοιβαίο συμφέρον και το σεβασμό.

Ας αναλογιστούμε τι από τα παραπάνω ισχύει στη σχέση μας με τους σημερινούς εταίρους μας, τους δανειστές και τους συμμάχους μας και ας πράξουμε το πρέπον. Αυτό που δεν είναι άλλο από την υπηρέτηση ξεκάθαρα των εθνικών στόχων και όχι την υποκριτική στάση του "σώζουμε" τη χώρα που όμως μέχρι σήμερα αυτό την έχει ρίξει στα τάρταρα των μνημονιακών δεινών και της διεθνούς ανυποληψίας.

Σήμερα ζητάμε έκτακτη σύνοδο κορυφής από ποιούς; Από τα αφεντικά των υπαλλήλων που επιδεικτικά και ειρωνικά αποχώρησαν από τις διαπραγματεύσεις, γιατι δεν αποδεχτήκαμε και τις τελευταίες από τις εξωφρενικές τους απαιτήσεις! Αυτούς που άφησαν στα κρύα του λουτρού ένα πολύπαθο λαό που το μόνο που ζητάει πλέον... είναι λίγος αέρας για να αναπνεύσει, λίγος χρόνος για να εργαστεί και να ανακάμψει.

Ήρθε η ώρα κύριε πρωθυπουργέ! Ήρθε η ώρα κύριοι αρχηγοί των κομμάτων από άκρου σε άκρο! Τα διλλήματα έχουν μπεί και είναι αμείλικτα!

Θα πέσουμε στο λάκο που συστηματικά μας σκάβουν ή θα χαράξουμε νέους δρόμους. Τώρα που το δίκιο είναι καθαρά με το μέρος μας.

Δημοψήφισμα για Ευρώ ή Εθνικό νόμισμα τώρα.

Ή θα δόσουμε και την ψυχή μας στους δανειστές ή θα διαχειριστούμε τον πλούτο μας μόνοι μας.

Τώρα ή τέλος... ἢ τὰν ἢ ἐπὶ τᾶς!

 

Συντάκτης Πέτρος Παπαδάτος

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΧΡΗΜΑ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ