ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

nikoloutsoskostasΑΠΟΛΥΤΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΗΔΗ ΣΤΟ ΦΕΚ

Μία πολύ σημαντική απόφαση που «δίνει ανάσα» σε πλήθος επαγγελματιών από έναν οικονομικό «βραχνά» σε περίοδο μάλιστα παρατεταμένης ύφεσης στην αγορά , δημοσιεύθηκε ήδη στο ΦΕΚ και τίθεται σε ισχύ μετά από μεγάλη προσπάθεια και επιμονή στην οποία είχε καθοριστική συμβολή και το Επιμελητήριο Ηλείας μαζί με ορισμένα άλλα ΕΒΕ της χώρας που είχαν συντονιστική δράση.

Πρόκειται ουσιαστικά για την κατάργηση αδειών για χρήση μουσικής και μουσικών οργάνων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Παράλληλα σύμφωνα με το Νόμο 4442/2016 η άδεια μουσικής που χορηγούσαν οι Δήμοι, αντικαταστάθηκε με μια απλή γνωστοποίηση του ενδιαφερόμενου επαγγελματία.

Από το Επιμελητήριο Ηλείας, τόσο ο Πρόεδρος Κώστας Νικολούτσος όσο και στελέχη της διοίκησης του ΕΒΕ που είχαν αναλάβει σχετικές διαδικασίες, εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους, υπενθυμίζοντας χαρακτηριστικά ότι τα ποσά που πληρώνονταν και πολύ περισσότερο τα πρόστιμα, για την έλλειψη τέτοιων αδειών δεν μπορούσαν να καλυφθούν από τους καταστηματάρχες οι οποίοι αρκετές φορές ήσαν και σε δικαστική διαμάχη με τα ελεγκτικά όργανα.

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΧΡΗΜΑ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ