ΚΟΣΜΟΣ

renzimateo.jpgAν ήμουν ο διοικητής της κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας θα ανησυχούσα για τις γερμανικές τράπεζες, δήλωσε το απόγευμα της Πρωτομαγιάς, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Rai.

"Η περίοδος κατά την οποία μας έδιναν μαθήματα τελείωσε. Ο Γερμανός διοικητής διέθεσε 247 δισεκατομμύρια ευρώ και εύχομαι να είναι αρκετά για τις τράπεζές τους. Ο διοικητής έχει τόσα προβλήματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθεί. Όσο λιγότερο ασχολείται με την Ιταλία, τόσο καλύτερα», τόνισε με έμφαση ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση της Αυστρίας να αυξήσει τους ελέγχους στο συνοριακό πέρασμα του Μπρένερ και να στήσει φράγμα για να εμποδίσει τυχόν μεταναστευτική ροή από την Ιταλία, ο κ. Ρέντσι δήλωσε ότι "πρόκειται για προπαγάνδα...Συνεχίζουν μια επικοινωνιακή εκστρατεία, διότι δεν κάνουν τίποτα το συγκεκριμένο, λόγω του ό,τι βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο", συμπλήρωσε.

«Η Ιταλία διαθέτει επιτέλους κυβερνητική σταθερότητα και αυτό μας επιτρέπει να εισακουσθούμε σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό», κατέληξεο Ιταλός πρωθυπουργός.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ