ΚΟΣΜΟΣ

brexit.jpgΣε παγκόσμιο αρμαγεδώνα εξελίσεται η αντίδραση των δυνάμεων των αγορών στην απόφαση του Βρεττανικού λαού να ζητήσει την αποχώρηση της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κόντρα στις προβλέψεις, τις δημοσκοπήσεις ακόμα και της τελευταίας στιγμής, τις ευχές και τις παρεμβάσεις με πολλά μέσα, όλου αυτού του πολιτικού και οικονομικού συστήματος της λιτότητας και της καταδυνάστευσης των λαών, οι Βρεττανοί αποχωρούν από το ενιαίο οικοδόμημα.

Οι προεκτάσεις του δημοψηφίσματος θα φανούν στο προσεχές εξάμηνο, στο οποίο η κάθε πλευρά θα δείξει τις προθέσεις της για το ποιο διαζύγιο θα προκύψει. Ερωτήματα προκύπτουν ήδη από την ανάλυση των πρώτων ανατιδράσεων αφού οι Γερμανοί δειχνουν μια απαθή ψυχραιμία, που αν διατηρηθεί δείχνει το μονόδρομο της διάλυσης της Ε.Ε.

Η Βρεττανία θα αναθέσει τη διαδρομή της αποχώρησης στους πολιτικούς που τους έπεισαν για το BREXIT, ή θα ψηφίσουν τα παραδοσιακά κόμματα που στήριξαν την παραμονή με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται και να αναιρεί έστω εν μέρει το αποτέλεσμα του Βρεττανικού δημοψηφίσματος.

Κλείνοντας το σύντομο αυτό σχόλιο μπορούμε να πούμε ότι ένα κυρίως είναι το θετικό της χθεσινής ιστορικής ημέρας, ότι πιθανόν να αναδιατάξουν τις Ευρωπαικές δυνάμεις σε ένα βαθμό ίσως ικανό να κινήσει το οικοδόμημα κοντύτερα στις απαιτήσεις των λαών ή μακρύτερα από αυτές κάτι που θα προκαλέσει Βρεττανικό πυρετό και σε άλλα μέλη της Ε.Ε.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ