ΕΛΛΑΔΑ

seismos20161015.jpgΙσχυρός επιφανειακός σεισμός εκδηλώθηκε αργά το βράδυ του Σαβάτου στη Ζίτσα στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Στις 11.15 το βράδυ του Σαββάτου ξύπνησε ο εγκέλαδος και με το διάρκειας 20 δευτερολέπτων ισχυρό σεισμό των 5,5 R ταρακούνησε όλη τη Βορειδυτική Ελλάδα και τη νότια Αλβανία.

Το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν στα 5 χιλιόμετρα, όμως ο μέχρι στιγμής απολογισμός των ζημιών εντοπίζεται σε μοναστηριακές εγκαταστάσεις κοντά στο επίκεντρο.

Χαρακτηριστική είναι η σεισμική ακολουθία όχι μόνο με πλήθος δεκάδων σεισμών αλλά και μεγεθών αφού αρκετοί από τους μετασεισμούς είναι πάνω και αρκετά πάνω από τα 4R.

Όπως είναι φυσικό οι κάτοικοι είναι ανάστατοι και πολλοί από αυτούς διανυκτέρευσαν στους δρόμους και τις πλατείες των χωριών και των Ιωαννίνων.

Σε δηλώσεις του στον Γιώργο Αυτιά στον τηλεοπτικό ΣΚΑΙ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, ανέφερε ότι το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και παρακολουθείται, ενώ προέτρεψε τους κατοίκους να απομακρυνθούν από σπίτια που δεν πληρούν τους αντισεισμικούς κανονισμούς.

 

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ