ΕΛΛΑΔΑ

deirythmisi.jpgΣε εκστρατεία διακοπών ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, έχουν αποδυθεί τα συνεργεία της ΔΕΗ/ΔΕΔΗΕΕ προκειμένου να εκβιάσουν την υποχρεωτική υπαγωγή στις πολυδιαφημισμένες ρυθμίσεις της. Παρ΄όλα αυτά και το ότι η πρώτη τρίμηνη περίοδος δεν πήγε τόσο καλά όσο η διοίκηση της επιχείρησης ανέμενε (ρύμισαν 290.000 από 1.500.00 οφειλέτες), στην τρίμηνη παράταση που δόθηκε η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη, αφού με τους περιορισμούς στην υπαγωγή που θέτει η ΔΕΗ, ελάχιστοι από το 1.200.000 καταναλωτές με εκκρεμότητες έχουν τη δυνατότητα να υπαχθούν στο ευνοϊκό μέτρο! Από την  άλλη ομερτά επικρατεί από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης για τη μεγάλη πρόκληση στην κοινωνία, αφού τα κονδύλια που σπαταλά η ΔΕΗ σε αυτά τα ΜΜΕ, για μια διαφήμηση που δεν έχει αντίκρυσμα, είναι τεράστια.


Πάτρα: Πολίτες καταγγέλλουν πώς ενώ έσπευσαν να ωφεληθούν της ρύθμισης των 36 δόσεων χωρίς προκαταβολή, η ΔΕΗ αρνείται να προβεί σε ρύθμιση με την δικαιολογία ότι υπάρχει συμπληρωματική διευκρίνιση μέσω mail.

 

Ενώ στην ιστοσελίδα της (εδώ) εξακολουθεί να λέει ότι μέχρι τον Σεπτέμβρη (30/9) θα μπορούν να κάνουν ρύθμιση όλοι εκτός από αυτούς που προχώρησαν σε ρευματοκλοπή, χωρίς όμως να διευκρινίζεται τι εννοούν με αυτό τον όρο, στις 29 Ιούλη με δελτίο τύπου ενημερώνουν ότι εφόσον έχει γίνει διακοπή της παροχής ρεύματος τότε οι οφειλέτες δεν θα δικαιούνται ρύθμιση.

 

1ον. Διακοπές ρεύματος τα τελευταία χρόνια γίνανε χιλιάδες. Πολλές φορές γίνανε επασυνδέσεις είτε από τη ΔΕΗ μετά κινητοποίηση συλλογικοτήτων γειτονιών, σωματείων κ.λπ. είτε απ’ ευθείας από αυτές. Οι λόγοι γνωστοί και δε χρειάζεται να τους εξηγήσουμε εδώ. Σε αυτές τις επανασυνδέσεις σημαντικό ρόλο έπαιζαν μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα όσοι συμμετείχαν σε αυτό το κίνημα από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τιμωρούνται!

 

2ον. Οι διακοπές ρεύματος συνήθως γινόντουσαν μετά από την έκδοση και τρίτου λογαριασμού και εφ’ όσον αυτός έληγε. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είναι αλήθεια ότι είχαν περιοριστεί. Μάλιστα είχε δημιουργηθεί η εντύπωση, μέσα από δημοσιεύματα αλλά και από την πρακτική και τις απαντήσεις που δινόντουσαν στα γραφεία της ΔΕΗ σε ερωτήματα οφειλετών, ότι τουλάχιστον μέχρι τη λήξη της πρώτης φάσης του εν λόγω διακανονισμού δεν θα γινόντουσαν άλλες. Παρατηρήθηκε όμως ένα άλλο φαινόμενο. Υπήρξαν περιπτώσεις ανθρώπων που πήγαν είτε να αποπληρώσουν το χρέος τους είτε να το ρυθμίσουν και ανακάλυψαν ότι τους έγινε διακοπή ρεύματος χωρίς ποτέ να το έχουν πάρει χαμπάρι!!! Εκφράζοντας την απορία τους πως γίνεται κάτι τέτοιο, να εμφανίζεται δηλαδή διακοπή χωρίς ποτέ στη πράξη να έχει πραγματοποιηθεί, η απάντηση ήταν η σιωπή ή το …πονηρό κοίταγμα του υπαλλήλου υπονοώντας ότι ο ψεύτης είναι ο πελάτης, φυσικά.

 

3ον. Με την δημοσίευση του δελτίου τύπου, που προσθέτει και τις διακοπές στις ρευματοκλοπές στην ανακοίνωση παράτασης της πρώτης φάσης διακανονισμού των οφειλών, άρχισε κάτι που δεν έγινε ποτέ στα χρονικά της ΔΕΗ, τουλάχιστον απ’ όσο ξέρουμε και μπορέσαμε να μάθουμε. Διακοπές ρεύματος Αύγουστο μήνα και φυσικά πολύ πριν τη λήξη της παράτασης. Αφού λοιπόν η ΔΕΗ ευχαριστεί όσους κατάφεραν με τον ένα ή άλλο τρόπο να προχωρήσουν σε διακανονισμό και αφού προτρέπει και όλους τους άλλους να προχωρήσουν σπεύδει κάμποσους -με ποια κριτήρια άραγε;- να τους αποκλείσει από αυτή τη δυνατότητα!

 

4ον. Όσο γι΄ αυτούς που δεν θα προλάβουν αυτή την πρώτη φάση της «ευεγερσίας» τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο και μετά και από τη δεύτερη φάση ουδείς γνωρίζει τι τους περιμένει!

 

Εντύπωση προκαλεί πως μονό λίγες μέρες πριν ξεκίνησε η τηλεοπτική καμπάνια της ΔΕΗ με πρωταγωνίστρια την ηθοποιό Ελένη Ράντου, που καλεί τον κόσμο να μπει στην ρύθμιση των 36 δόσεων με σλόγκαν «ΕΙΔΕΣ Η ΔΕΗ»

 

ΠΗΓΗ: patratora.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ