ΕΛΛΑΔΑ

penalogoΣτον πρώτο διαγωνισμό ανάδειξης ελληνικών προϊόντων από την Κρήτη και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου στο Ρέθυμνο, συμμετέχει η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει έκθεση προβολής και διάθεσης μεταποιημένων και νωπών αγροτικών προϊόντων, ενώ θα πραγματοποιηθούν δύο διαγωνισμοί για την ανάδειξη του καλύτερου Μεταποιημένου και Νωπού (συσκευασμένου) Αγροτικού Προϊόντος.

Η Π.Ε.Ν.Α. απευθύνει κάλεσμα στους νέους αγρότες να συμμετέχουν στην εκδήλωση, καθώς θα έχουν την δυνατότητα να προβάλουν τα προϊόντα τους και να διεκδικήσουν τις πρώτες βραβεύσεις στους επιμέρους διαγωνισμούς.

Ο πρώτος διαγωνισμός αφορά την ανάδειξη του καλύτερου Μεταποιημένου Αγροτικού Προϊόντος όπου το 1Ο βραβείο που θα διεκδικήσει το πρώτο καλύτερο μεταποιημένο προϊόν, χορηγία της εταιρίας εξαγωγών Economotechniki LTD.

Το 2ο βραβείο, είναι προσφορά της Πύλης Φιλίας Ελλάδας – Κίνας, αφορά τη τοποθέτηση του προϊόντος στη λίστα προϊόντων για προώθηση και εξαγωγή στη Λ.Δ. της Κίνας, καθώς και τη προβολή του σε ΜΜΕ και εταιρίες – μέλη της Πύλης στη Λ.Δ. της Κίνας.

Το 3Ο βραβείο προσφέρει το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, το οποίο χορηγεί μία πλήρη υποτροφία διετούς φοίτησης, συνολικής αξίας 6.000 ευρώ σε μία από τις 12 ειδικότητες της καινοτόμου Σχολής Αγροτικής Κατάρτισης του ΙΕΚ, σε ένα από τα δύο πρότυπα αγροκτήματα που δημιούργησε στη Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα.

Στις επιλέξιμες ειδικότητες περιλαμβάνονται οι σπουδές στην τυροκομία, την αμπελουργία, τη μελισσοκομία, τις βιολογικές καλλιέργειες, τον αγροτουρισμό, τις αρδεύσεις, τα θερμοκήπια, τις επισκευές αγροτικών μηχανημάτων και πολλές άλλες.

Ο δεύτερος διαγωνισμός αφορά την ανάδειξη του καλύτερου Αγροτικού Νωπού (συσκευασμένου) Προϊόντος όπου το πρώτο βραβείο, χορηγία του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ αφορά ένα πλήρες πακέτο Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας από το γραφείο Start Up του ΙΕΚ.

Το πακέτο περιλαμβάνει τις παρακάτω υπηρεσίες:

  • Γαστρονομική διαχείριση του πρωτογενούς προϊόντος και εκπόνηση πρότασης μεταποίησης του από το τμήμα Μαγειρικής του ΙΕΚ.

  • Design της συσκευασίας και λογότυπου του προϊόντος από το τμήμα Γραφιστικής του ΙΕΚ.

  • Εκπόνηση του Marketing Plan για την προώθηση του προϊόντος από το τμήμα Marketing του ΙΕΚ.

  • Συμβουλευτική για τις επιλογές χρηματοδότησης, πρόσβασης σε πλατφόρμες crowd funding στην Ελλάδα και το εξωτερικό από το γραφείο Start Up του ΙΕΚ.

Για περισσότερες πληροφορίες και για δήλωση συμμετοχών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για την Κρήτη στην κα Ειρήνη Αιμονιώτη στο τηλέφωνο 6949982514 και για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στον κ. Κώστα Παπάζογλου στο τηλέφωνο 6980062820.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ