ΕΛΛΑΔΑ

ypodomes20160713.jpgΠυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στην Ολυμπία Οδό και για την ωρίμανση των έργων στα 120χλμ του Κόρινθος-Πάτρα και για την πρώτη παράδοση τμήματος στο τέλος του μήνα.

Το Κόρινθος-Κιάτο κλείδωσε οριστικά και λίγο πριν φύγει ο Ιούλιος θα δοθεί στην κυκλοφορία. Μιλάμε για ένα τμήμα μήκους 18χλμ το οποίο θα ξεκινά από την Αρχαία Κόρινθο (εκεί που φτάνει σήμερα ο αυτοκινητόδρομος) και μέχρι τον Ανισόπεδο Κόμβο Κιάτου. Η οριστική ημερομηνία της πρώτης παράδοσης μένει να οριστεί τις επόμενες μέρες με πιο πιθανό το διάστημα 27-29 Ιουλίου.

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του ypodomess.com ήδη δόθηκε ένα μικρό τμήμα 4-5χλμ στην περιοχή ενώ προετοιμάζονται οι τελευταίες πινελιές για την παράδοση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η παράδοση του ζεύγους των Σηράγγων στο Δερβένι θα μετακινηθεί μέσα στον Αύγουστο με την παράδοση να εκτιμάται για το πρώτο 10ήμερο και αυτό κυρίως για λόγους γραφειοκρατικούς καθώς κατασκευαστικά είναι έτοιμες.

Ο αγώνας που δίδεται πάνω στον άξονα έχει κάποιες σημαντικές δυσκολίες που πρέπει να ξεπεραστούν όπως ένα τμήμα 500 μέτρων στο Καμάρι όπου γίνεται αρχαιολογική ανασκαφή και έχει βρεθεί ρωμαϊκός αγωγός καθυστερώντας την εξέλιξη του αυτοκινητόδρομου, οι απαλλοτριώσεις στις Καμάρες Αχαϊας και οι εμπλοκές με το σιδηρόδρομο που όμως βαίνουν καλώς (μέχρι τώρα τουλάχιστον).

Στο Υπουργείο Υποδομών η διαχείριση της κατάστασης γίνεται με ρυθμούς πρωτόγνωρους και υψηλόβαθμο στέλεχος όπως τόνισε στο ypodomes.com "τους επόμενους 9 μήνες θα κληθούμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα που έχουν μείνει και να καταφέρουμε το στόχο του Μαρτίου 2017, ωστόσο πρόκειται για μία εξαιρετικά δύσκολη αποστολή".

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ