ΤΟΠΙΚΑ

b_550_0_16777215_00_images_news_fko20161203a.jpgΣε κοινή πορεία για την παιδική και νεανική δημιουργία, για την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και την έκφραση των ονείρων και των οραμάτων των παιδιών και των νέων, οι δήμοι Πύργου και Ήλιδας γίνονται η φιλόξενη κοιτίδα για τις δράσεις του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας. Η έναρξη του Φεστιβάλ βρίσκει τις δύο πόλεις να υποδέχονται με ενθουσιασμό παιδιά και νέους από όλο τον κόσμο για την μεγαλύτερη νεανική και παιδική γιορτή της χώρας.

Κορυφαίο γεγονός για την πόλη του Πύργου και τον δήμο χαρακτηρίζει την διοργάνωση ο Δήμαρχος Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής. Στον χαιρετισμό του μιλά για την δική του σχέση με την Εικαστική Τέχνη και την ιδανικά της. «Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής που βρίσκομαι ανάμεσά σας. Μυημένος κι εγώ στις ιερές λειτουργίες της εικαστικής Τέχνης, μπορώ να αισθανθώ τη χαρά και τον ενθουσιασμό σας για τη συμμετοχή σας στη μεγάλη αυτή γιορτή του Κινηματογράφου, που είναι για την πόλη μας κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός. Η παρουσία όλων σας εδώ, μας δίνει αισιοδοξία, δύναμη κι ελπίδα. Η πίστη σας και η αφοσίωσή σας στην Τέχνη, οι οραματισμοί και οι ευγενικές σας επιδιώξεις μέσω της Τέχνης, μας συγκινούν και μας συναρπάζουν. Είστε προνομιούχοι της ζωής, προικισμένοι με την δωρεά της δημιουργίας, με την ένθεη αγάπη και το ιερό ζήλον για το ιδανικό της Τέχνης… Νιώθουμε υπερήφανοι ως κοινωνία για εσάς και για κάθε άνθρωπο του Πνεύματος και της Τέχνης. Ας μην λησμονούμε ότι στους λειτουργούς της Τέχνης – κάθε τέχνης – οι άνθρωποι οφείλουν τον πολιτισμό τους, τη συνέχειά τους. Κι εσείς, με την μαθητεία σας στο σπουδαστήριο της Εικόνας και του Φωτός, το ιδανικό του Πολιτισμού του ανθρώπου υπηρετείτε. Συγχαίρω τους λαμπρούς δασκάλους σας για τη μεγάλη και πολυσήμαντη αυτή θεσμική διοργάνωση, που κάθε χρόνο είναι και καλύτερη. Εύχομαι η χαρά και η συγκίνηση της δημιουργίας να σας συνοδεύει σε όλες τις εκδηλώσεις και προσπάθειες της ζωής σας. Καλή παραμονή και επιτυχία στις Φεστιβαλικές δημιουργικές εμπνεύσεις σας…»

b_550_0_16777215_00_images_news_fko20161203b.jpgΣε ρυθμούς φεστιβαλικούς έχει μπει ο δήμος Ήλιδας, αναδεικνύοντας μια ιδιαίτερη δυναμική που βρίσκει πεδίο έκφρασης μέσα από τις δράσεις του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. Η Αμαλιάδα αλλά και η ευρύτερη περιοχή μπαίνει και μάλιστα με αξιώσεις και μοναδικά δείγματα αποδοχής, στον διεθνή χάρτη των παιδικών και νεανικών φεστιβάλ, γίνεται το επίκεντρο της έκφρασης και της φαντασίας, προσεγγίζει νέους ορίζοντες μέσα από σκοτεινές αίθουσες που οδηγούν στο φως, και δημιουργεί ένα νέο, ιδανικό περιβάλλον για την μόνιμη διεξαγωγή του Διαγωνιστικού Τμήματος Ντοκιμαντέρ (KIDS & DOCS) στον δήμο Ήλιδας.

Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χροστοδουλόπουλος, μιλά για το Φεστιβάλ, που το Φεστιβάλ, το οποίο ανοίγει μια ακόμα πόρτα στον πολιτισμό με επίκεντρο τη νέα γενιά. «Στα 19 χρόνια απρόσκοπτης παρουσίας του στα πολιτιστικά δρώμενα, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους όχι μόνο προσφέρει αλλά και αποτελεί πηγή έμπνευσης για δημιουργία, ανοίγοντας ορίζοντες στο νου και την προοπτική της νεολαίας. Φιλοδοξώντας να καταστήσουμε την Αμαλιάδα «πόλη του ντοκιμαντέρ», φιλοξενούμε από φέτος το Φεστιβάλ, το οποίο ανοίγει μια ακόμα πόρτα στον πολιτισμό με επίκεντρο τη νέα γενιά. Μέσα από μια σειρά πλούσιων προβολών, εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, δίνει την ευκαιρία στα παιδιά, στους εφήβους και στους νέους να γίνουν λαμπαδηδρόμοι μιας πορείας σ’ έναν μαγευτικό δρόμο, γεμάτο περιπέτειες, εμπειρίες, δημιουργικότητα και φαντασία. Η επιρροή της ψηφιακής τεχνολογίας ανήκει πλέον στην καθημερινότητα όλων μας και το Φεστιβάλ επιτυγχάνει, κάθε χρόνο και περισσότερο, να αναδείξει την αισθητική διάσταση αυτής της τεχνολογίας και τον τρόπο μετατροπής της σε ένα εργαλείο δια βίου μάθησης, κοινωνικής παίδευσης και κατάρριψης προκαταλήψεων. Παραμένουμε στο πλάι του Φεστιβάλ, αρωγοί στο δρόμο των νέων που καλούνται στην πρώτη γραμμή ώστε να ανοίξουν το δρόμο προς την πρωτοπορία και να διαφυλάξουν τις πανανθρώπινες αξίες».

 

ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ