ΤΟΠΙΚΑ

margetianastasia.jpgΠαρουσιάζεται η ποιητική συλλογή της Αναστασίας Μαργέτη με τίτλο "Τρίτοι από της Αληθείας", που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΑΩ.

Συμμετέχουν οι: Ελένη Σκάβδη, Δημοσιογράφος
Βασίλειος Γκρίλλας, Θεολόγος- υποψήφιος Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών
Αναστασία Ν. Μαργέτη, Εκπαιδευτικός-Συγγραφέας

tritoiapoalithias.jpgTο βιβλίο περιέχει τριάντα τρία ποιήματα κατανεμημένα σε πέντε ενότητες. Στα πλαίσια υποκειμενικής προσέγγισης του στοχασμού αρχαίων και νεότερων φιλοσόφων επιχειρείται μία ποιητική σύνθεση, που συμπεριλαμβάνει στοιχεία προσωπικής εμπειρίας.

"Τα ποιήματα αυτά είναι μαρτυρίες και τεχνουργήματα ψυχής, συνιστούν καταθέσεις/αποτελέσματα βαθειάς και επώδυνης κατάδυσης στης ψυχής τα πείρετα, κατά τον Ηράκλειτο".

Βασίλειος Α. Κύρκος, Ομότιμος καθηγητής Φιλοσοφίας (από το βιβλίο).

Η Αναστασία Ν. Μαργέτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ, του Ιστορικού - Αρχαιολογικού Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ και του Μαρασλείου Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Είναι τελειόφοιτος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ με κατεύθυνση τη Λογοτεχνία. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε παιδαγωγικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Υπηρετεί σε Δημόσιο Σχολείο των Αθηνών.

Η συλλογή ποιημάτων "Τρίτοι από της αληθείας" είναι το πρώτο της βιβλίο.

 

 

ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ