ΤΟΠΙΚΑ
mpaksevanakis20131231.jpgΞεκινά η λειτουργία των τάξεων υποδοχής
Το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Μυρσίνη Ηλείας επισκέφθηκαν χθες ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης και η βουλευτής Ηλείας Έφη Γεωργοπούλου- Σαλτάρη. Μαζί τους ήταν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας, ο Τάκης Γεωργόπουλος, συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηλείας και οι Δημήτρης Μαυράκης και Γιώργος Σαϊτάς, μέλη της Ν.Ε. Συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, με τον Διοικητή και αξιωματικούς της 117 ΠΜ καθώς και με εθελοντές κατοίκους της περιοχής και εξήραν το έργο όλων των παραπάνω, που έχει συντελέσει ώστε το κέντρο φιλοξενίας του νομού μας να αποτελεί ένα από τα πιο οργανωμένα σε όλη τη χώρα.
Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι από το νέο έτος ξεκινά και στην περιοχή μας το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, με τη λειτουργία των τμημάτων υποδοχής (ΔΥΕΠ) για τα προσφυγόπουλα, τα οποία θα φοιτήσουν στο Δημοτικό Σχολείο και στο Γυμνάσιο Νεοχωρίου. Ήδη προσελήφθησαν 8 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι και καθηγητές, οι οποίοι θα αναλάβουν υπηρεσία στις 9 Ιανουαρίου και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η λειτουργία των τμημάτων, με απογευματινό ωράριο λειτουργίας 2 – 6 μμ.
Αναμένεται, επίσης, τις επόμενες μέρες η πρόσληψη νηπιαγωγού, για τη λειτουργία και ενός τμήματος νηπιαγωγείου για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας. Το τμήμα αυτό θα λειτουργήσει εντός του κέντρου φιλοξενίας, σε χώρο που έχουν διαμορφώσει άψογα οι ίδιοι οι πρόσφυγες και οι εθελοντές.

ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ