ΤΟΠΙΚΑ

saltariefiΤο 2016 ήταν ένα έτος πρόκληση σε εθνικό αλλά και σε διεθνές πεδίο. 

Στη γειτονιά μας, αλλά και σε παγκόσμια κλίμακα συνέβησαν γεγονότα που πιθανότατα θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς την επόμενη δεκαετία είτε με θετικό είτε με αρνητικό πρόσημο για τους λαούς, τις διακρατικές σχέσεις, την ειρήνη και την δημοκρατία.

Η χώρα μας, με μπροστάρη το λαό μας, έδωσε βαθιά μηνύματα αλληλεγγύης, αξιοπρέπειας και δίκαιης ανάπτυξης. Μηνύματα που συμπαρέσυραν τις ηγεσίες πολλών χωρών να τοποθετηθούν ευμενώς απέναντι στα ελληνικά ζητήματα.

Εύχομαι ολόψυχα για το 2017 και σε συνδυασμό με τη σταθερά πια θετική αναστροφή της οικονομίας να ζήσουμε ένα έτος με δραστική μείωση της ανεργίας, της ακραίας φτώχειας και των ανισοτήτων σε όλα τα επίπεδα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

 Ένα έτος που όλο και λιγότεροι νέοι θα μεταναστεύουν, που θα τεθούν ακόμα πιο στέρεα οι βάσεις για την παραγωγική και δημοκρατική ανασυγκρότηση της χώρας μας και το τέλος της επιτροπείας των δανειστών.

Για το Νομό μας, εύχομαι και πιστεύω ότι θα έχουμε την ικανοποίηση να βλέπουμε να ξεκινούν και να υλοποιούνται σημαντικότατα έργα υποδομών, πολιτισμού, προστασίας του περιβάλλοντος, κοινωνικού κράτους και παραγωγικού προσανατολισμού. Οι προσπάθειες όμως θα πρέπει να συνεχιστούν σε όλα τα θεσμικά επίπεδα.

Εύχομαι σε όλες και όλους υγεία και αισιοδοξία για το 2017.

 

 

ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ