ΤΟΠΙΚΑ

b_550_0_16777215_00_images_news_ileiakopanorama2017.jpg15 χρόνια συνεχούς κυκλοφορίας συμπληρώνει φέτος ο τόμος της «ΗΛΕΙΑΚΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ – ΗΛΕΙΑΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 17», η μοναδική συλλογική πνευματική έκδοση στο νομό μας. Και η παρούσα έκδοση τιμά τον Ηλειακό πολιτισμό αφού μέσα στις 528 σελίδες της ξετυλίγονται θέματα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, αλλά και ιστορικά, εκκλησιαστικά, λαογραφικά και λογοτεχνικά και μας ενημερώνει για την πρόσφατη βιβλιοπαραγωγή των Ηλείων συγγραφέων. Ένα βιβλίο όχι μόνο κόσμημα της κάθε βιβλιοθήκης αλλά και χρηστικό αφού περιέχει πολλές και πολύτιμες πληροφορίες για άγνωστα θέματα Ηλειακού ενδιαφέροντος.

Φέτος 76 καταξιωμένοι συγγραφείς καταχωρούν στις σελίδες της «ΗΛΕΙΑΚΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ – ΗΛΕΙΑΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 17» τον πνευματικό τους μόχθο. Ξεκινώντας από το εξώφυλλο που το κοσμεί μια πανοραμική φωτογραφία της ανακαινισμένης Ι. Μ. Φραγκαβίλας Αμαλιάδος, όπως κάθε χρόνο, την έκδοσή μας τιμoύν με κείμενά τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ. Γερμανός και οι Διευθύντριες της Εφορείας Αρχαιοτήτων (ΕΦ.Α.) Ηλείας κα Ερωφίλη Κόλια, Αχαΐας κα Αναστασία Κουμούση και Αιτωλοακαρνανίας κα Ολυμπία Βικάτου.

Ακολουθούν 7 κείμενα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, 24 διαφόρων περιόδων της Ηλειακής ιστορίας, 7 εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος, 3 λαογραφικού, 13 ποιήματα, 9 διηγήματα, μελέτες, άρθρα, θεατρικά κ.ά. με την έκδοση να κλείνει η βιβλιογραφική παραγωγή του 2016 και η μνημόνευση των αείμνηστων λογοτεχνών που έφυγαν την αμέσως προηγούμενη περίοδο, και που με τη γραφίδα τους συνέβαλαν στην πρόοδο των γραμμάτων και στην ανύψωση του Ηλειακού πολιτισμού.

Όσον αφορά τα περιεχόμενα του τόμου αυτού, αλλά και ΟΛΩΝ των τόμων της «ΗΛΕΙΑΚΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ – ΗΛΕΙΑΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ» (2003-2017)
με τους συγγραφείς και τα κείμενά τους, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν μέσω της ιστοσελίδας www.bibliopanorama.gr – περιοδικές εκδόσεις – ευρετήριο & περιεχόμενα 2003-2017 – PDF προϊόντος.

Τον τόμο της «ΗΛΕΙΑΚΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ – ΗΛΕΙΑΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 17» μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να τον προμηθευτούν από το βιβλιοπωλείο «ΠΑΝΟΡΑΜΑ» στην Αμαλιάδα, αλλά και σε όλα τα βιβλιοπωλεία. Αποστέλλεται ταχυδρομικά σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Όποιος επιθυμεί μπορεί να επικοινωνήσει με τις εκδόσεις ΒΙΒΛΙΟΠΑΝΟΡΑΜΑ στα τηλέφωνα 2622021221 & 2622029638 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ