ΤΟΠΙΚΑ

b_550_0_16777215_00_images_news_4.jpgΜε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και στην Αμαλιάδα το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ολυμπίας για νέους και παιδιά. Η Τελετή Λήξης και οι βραβεύσεις του Φεστιβάλ έλαβαν χώρα το περασμένο Σάββατο στο Συνεδριακό Κέντρο του Πύργου, παρουσία πλήθους αρχών και φορέων.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος βράβευσε την σκηνοθέτιδα Tianlin Xu, με το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας Ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους για το “Coming and going” («Πήγαιν' έλα»), το οποίο προβλήθηκε στις προβολές της Αμαλιάδας.

Κατά την ομιλία του στην Τελετή λήξης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είχαμε την τιμή εφέτος να φιλοξενήσουμε για πρώτη φορά στην Αμαλιάδα, ένα μεγάλο μέρος του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους. Είναι επιλογή μας ως Δήμος Ήλιδας, να επενδύουμε στα νιάτα και στον πολιτισμό. Ο συνδυασμός των δύο αυτών συστατικών που προσφέρει ο δικός σας θεσμός είναι κάτι το μοναδικό.

Το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά εξαιρετικό. Ζήσαμε στιγμές, τόσο εμείς όσο και το κοινό της Αμαλιάδας που θα μας μείνουν αξέχαστες. Μα πάνω από όλα συμβάλλαμε και εμείς να αποκτήσει ο θεσμός έναν Πανηλειακό χαρακτήρα, που τόσο ανάγκη τον έχει αυτός ο τόπος.

Και φυσικά η συνεργασία μας δεν θα σταματήσει εδώ. Με χαρά αναμένουμε να στηρίξουμε την προετοιμασία και τις προβολές του επετειακού 20ου Φεστιβάλ το 2017».

ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ